Droomweekend: 1e Ambiancecross én Wereldbeker Koksijde

imgp

Een droomweekend.. En ik kan het gewoon nog steeds niet geloven.. Winnares van de Ambiancecross in Wachtebeke én de Wereldbeker in Koksijde! Ik heb de wedstrijden inmiddels al 4 keer terug gezien maar ik vind het steeds weer spannend of ik wel ga winnen, het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk allemaal.

Thuiscross in Wachtebeke

Op zaterdag stond eerst de thuiscross van de ploeg op het programma: De Ambiancecross in Wachtebeke. Deze cross stond dit jaar voor het eerst op de kalender en er was een mooi maar snel parcours uitgezet. Vanaf de tweede startrij ging ik van start en ik kon gelijk goed naar voren komen. Deze eerste ronde bleef het peloton nog redelijk dicht bij elkaar, maar in de rondes die volgden werd het tempo hoog gehouden tot er een kopgroep van zo’n 7 dames overbleef. Met nog zo’n 3 rondes te gaan kwam ik op de koppositie te rijden en voerde ik het tempo iets op. Ik kon hier het verschil maken, maar al snel kwam de Italiaanse Alice Arzuffi aansluiten. Zij is een snelle (wiel)renster en samen konden wij de voorsprong iets uitbouwen. In de laatste ronde nam Alice de leiding, maar ik kon goed blijven volgen en de wedstrijd eindigde in een sprint. Het was een lange aankomst en ik kon vanuit het tweede wiel naar de overwinning sprinten! Ik ben ontzettend blij met deze overwinning. Zaterdag kon mijn weekend eigenlijk al niet meer stuk!

Wereldbeker Koksijde

Maar na de Ambiancecross in Wachebeke zijn we zaterdag direct doorgereisd naar het kustplaatsje Koksijde waar de Wereldbeker op het programma stond. Samen met mijn ouders vierden we mijn overwinning in het restaurant Sjefs, waar ik een heerlijke burger at (en nee, dit keer niet gemaakt door mijn top KOK Sjoerd :p) We hadden een gezellige avond en de volgende ochtend was het nog maar een klein stukje rijden naar het Wereldbekers parcours in Koksijde. Het zandparcours in Koksijde kende ik nog niet, maar na de verkenning had ik er veel zin in. Samen met mijn trainer Tom liep ik het parcours nog eens door en vol enthousiasme begon ik aan mijn derde Wereldbeker dit seizoen. Ik ging van start vanaf de derde startrij en kon gedurende de eerste ronde steeds verder naar voren opschuiven. Toen ik in de tweede ronde kon aansluiten bij de kopgroep moest ik even bekomen. Maar met nog 1,5 ronde te gaan kon ik de koppositie overnemen en op deze manier mijn eigen lijnen en tempo gaan rijden. Er ontstond een kleine voorsprong maar Nikki Brammeier kon nog aansluiten in mijn wiel. De laatste ronde zette ik alles op alles om mijn voorsprong te behouden en dit lukte! Ik kwam gewoon als eerste over de finish in de Wereldbeker in Koksijde! Zo onwijs tof, wat ben ik ongelofelijk blij met deze overwinning! Voorlopig zit ik eventjes op een wolk..

2 Comments

  • Jan says:

    Het mooie van het topweekend Wachtebeke,Koksijde vond ik het enthousiasme waarmee je Belgisch verslaggever Rubin van Gucht te woord stond:” Deze overwinning is zooooo moioi; ik ben er zo blij mee. Dit enthousiasme vind ik eigenlijk nog van een hoger niveau dan de overwinningen zelf.

    Elke sportman,sportvrouw krijgt ook te maken met mindere prestaties en het zou bijzonder zijn dat je ook dan je je goede gevoel kunt behouden. Fietsen met de wind in de rug, dat kunnen er velen. Maar inhoud geven bij tegenslag wijst op mentale kwaliteit.

    Later zeg je in een interview dat je het volgens Jukka pas echt goed doet, als je voorbij Sanne komt. Ik vind het een tikj ejammer dat je dan zegt ‘dat dat nog best moeilijk kan worden. Als je je dat voorhoudt , dan zou je je onderbewustzijn nadelig kunnen beinvloeden.

    Dat je je wedstrijd in Koksijde al 4 keer heb t herbekeken wijst op het feit dat je er van geniet. En dat is weer prachtig.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>