Dubbel weekend en dubbel podium!

86426731_2900591126672170_1173760058861813760_o

Afgelopen weekend stond er eindelijk een dubbel crossweekend op het programma: de laatste manche uit de Telenet Superprestige in Middelkerke en de Ethiascross in Hulst. Zaterdag kon ik goed opschuiven en sprintte ik naar de 2e plaats. Zondag sloot ik het weekend af in Hulst met een 3e plaats!

Telenet Superprestige Middelkerke

Op het parcours van Middelkerke had ik al tweemaal eerder gefietst (2018 & 2019) dus ik wist wat mij te wachten stond. Een zwaar maar afwisselend parcours wat mij wel ligt. Mijn start was weer van achteren, maar door het brede parcours kon ik vrij gemakkelijk naar voren komen. De eerste ronde stond vooral in het teken van inhalen, maar daarna kon ik mijn eigen race rijden. In de laatste ronde kon ik aansluiting vinden bij de koploopsters. De wedstrijd eindigde in een sprint waar ik naar de 2e plaats reed. Ontzettend blij met dit resultaat en de punten hiervoor zijn meer dan welkom!

86464594_10221045228178065_972446493497622528_o

Foto: Diether Debu

Ethiascross in Hulst

Zondag stond er een cross in eigen land op het programma. Ook vorig jaar reed ik in Hulst en ik vind het echt een super leuk rondje. Volgend jaar wordt dit zelfs een Wereldbeker, super tof! Het was dit keer alleen lastig om op het smalle en technische parcours te kunnen inhalen. Maar stukje bij beetje kon ik van een 16e plaats in de eerste ronde steeds verder naar voren schuiven. Ik probeerde van groepje naar groepje te rijden tot ik plots op de 3e positie reed. Uiteindelijk was dit ook het hoogst haalbare, maar hier ben ik erg blij mee! Het was een geslaagd weekend. Op naar het volgende dubbel crossweekend: Leuven & Oostmalle.

Foto 1:  Daan van Overveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>