Dubbel weekend en dubbel podium!

51548750_10218540100872271_6455262616695603200_o

Afgelopen weekend stond er een dubbel op het programma: op zaterdag de DVV Trofee in Lille en op zondag de Telenet Superprestige in Hoogstraten. Op zaterdagochtend vertrokken wij vroeg met de boot en reden door naar Lille. Het parcours liep grotendeels door het bos en langs het water. Het werd snelle wedstrijd waar ik een 2e plaats wist te behalen. Op zondag reed ik in Hoogstraten waar er weer eens een moddercross op het programma stond. En daar werd ik na een super zware wedstrijd 3e!

DVV Trofee Lille

Tijdens de verkenning van het parcours in Lille was ik gelijk enthousiast. Bos, strand en zand! Maar mijn start was niet heel goed, maar ik kon snel doorschuiven naar voren. Maar met het ingaan van de tweede ronde begon ik foutjes te maken. Volgens mij heb ik alle bomen geraakt en stond ik die ronde meer naast mijn fiets dan dat ik op mijn fiets zat. Ik reed hier rond de 5e plaats en kon lastig mijn ritme vinden. Maar de laatste rondes kwam de kopgroep toch weer in zicht en de laatste ronde kon ik zelfs de aansluiting maken. De overwinning was te hoog gegrepen maar een podium kwam nu toch in zicht! In de eindsprint kon ik nog nét naar de 2e plaats sprinten.

Telenet Superprestige Hoogstraten

De volgende reed ik de voorlaatste manche van de Superprestige in Hoogstraten. Een parcours die ik al kende van de voorgaande jaren, maar ik had hier geen super goede herinneringen aan. Lees maar eens terug: 2017 & 2018. Het zou dit jaar ook weer een moddercross worden, en voor de start kwam er nog een flinke bui over. Mijn start ging goed en ik kon gelijk meekomen in de kop van de wedstrijd. Na een foutje in de tweede ronde kwam ik vast te zitten met mijn fiets in het afzetlint en touw. Dit koste mij veel tijd en van de 2e positie kwam ik terug op de 6e positie te rijden. Daarna begon ik aan een inhaalrace en elke ronde ging eigenlijk beter. Ik finishte als 3e en ben blij met deze uitslag op dit modderparcours. Met een doos vol aardbeien en tomaten vertrokken wij weer terug naar het eiland. Het was een goed weekend!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>