Eerste plaats in Frankrijk en Zwitserland!

43273657_864162297112131_4986425660214870016_o

Dit weekend stonden er weer twee wedstrijden op het programma, in het Franse Lutterbach-Pfastatt en in Zwitserland in de stad Aigle. Op zaterdag wist ik de UCI1.2 wedstrijd in Lutterbach-Pfastatt te winnen, en zondag bleef ik in de winning mood.. De wedstrijd uit de EKZ Crosstour UCI1.1 in Aigle won ik ook. Wauw, wat een weekend!

Cyclocross International Lutterbach-Pfastatt

Aangekomen in het Franse plaatsje Lutterbach-Pfastatt werden wij super vriendelijk ontvangen en verzorgd door de organisatie. Na een lange heenreis gingen we vroeg slapen en s’morgens konden we rustig ontbijten. Het hotel zat namelijk vlak naast het parcours, ideaal! Aangekomen op locatie keken we gelijk tegen een grote klim en afdaling op. Het zag er uitdagend uit! Tijdens de verkenning merkte ik dat er veel stenen in de ondergrond zaten en dit maakte verschillende stukken erg technisch. Het was wel een erg uitgestrekt parcours, dus er zaten ook veel ‘powerstukken’ in. Ik had er zin in! Toen het startschot klonk kon ik goed wegkomen en reed ik naar de tweede positie. De eerste ronde kon ik halverwege de koppositie nemen en al snel ontstond er een klein gaatje met de nummer 2. Gedurende wedstrijd kon ik mijn voorsprong vergroten en na drie kwartier wedstrijd kwam ik als eerste over de finish! Yes, mijn weekend kon al niet meer stuk! Maar dezelfde dag reden we nog door naar Zwitserland waar de volgende dag een wedstrijd uit de EKZ Crosstour werd verreden.

EKZ Crosstour in Aigle

Op zaterdagavond kwamen wij aan na een pittige beklimming met de auto aan, vlak naast de stad Aigle. We sliepen op een onwijs toffe locatie: op 1250 meter hoogte in een wintersporthotel. Het uitzicht was prachtig en zo stil als het hier was s’nachts.. S’morgens waren Tom en zijn vrouw (mijn trainer red.) al naar de bakker geweest en genoten wij nog even van het uitzicht. Rond 11 uur kwamen wij aan op het parcours, op het terrein van de UCI Federation HQ! Het was een typisch Belgisch parcours (in hoeverre dat kan, midden in de bergen in Zwitserland..) waar eigenlijk alles in zat: schuine kanten, trap, zandbak.. De wedstrijd begon ik op de tweede positie waarna ik al snel kon doorschuiven naar kop. Na een ronde kwam ik al met een kleine voorsprong door en elke ronde kon ik deze voorsprong verder uitbouwen. Als eerste kwam ik over de finish en dat maakt mij nu ook leider in de EKZ Crosstour, super tof! Ik zal de volgende EKZ Crosstour wedstrijd in Hittnau dan ook in de groene leiderstrui starten.

 

43419319_864161587112202_8608726607223324672_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>