Eerste plaats in Otegem!

imgp (3)

Yes, een revanche in Otegem! Na mijn off-day tijdens het Nederlands Kampioenschap reed ik maandag naar de overwinning in Otegem. Een mooi en afwisselend parcours waar ik mijn vorm gelukkig weer terug vond. Mijn tiende overwinning is een feit!

Beter gevoel in de benen

Gelijk met de start voelde ik het gelukkig: mijn benen voelden stukken beter dan de dag ervoor. Toen ik vanaf de start gelijk een kleine voorsprong bleek te hebben probeerde ik deze te behouden. Maar na zo’n 2 rondes kwamen er toch een aantal dames aansluiting maken. Ik kon weer even bekomen in het groepje, om daarna toch weer een verschil te kunnen maken. Op de asfaltstroken kon ik nog iets verder uitlopen waarna ik met voorsprong over de finish kwam! Dit was eigenlijk een dag te laat, maar super blij om deze overwinning te kunnen pakken. Dit maakt veel goed na mijn off-day de dag ervoor.

Foto: Photopress.be

1 Comment

 • Jan van der haghen says:

  Met Otegem was je elfde overwinning een feit. Aan wvcycling.com liet ik weten dat je eindoverwinning in de EKZ tour ook meegeteld moest worden. Dat is inmiddels gebeurd. je hebt dus tien overwinningen én ook de eindoverwinning in Zwitserland. Wvcycling.com geeft dus 11 overwinningen aan als zegestand.

  Wat het komende wk betreft haal ik nog graag twee uitspraken aan van Joop Zoetemelk en Gerrie Knetemann.
  Zoetemelk: De tour win je in bed. Trainen is belangrijk, maar voldoende rusten ook.In het verleden zag ik wel eens dat renners die een tijd geblesseerd waren…op het wk naar goud grepen. Dat kwam door die rust.
  Knetemann: Eerst het bordje leegeten van de tegenstander: Fietsen is niet allen een kwestie van de benen; ook van het hoofd.
  Veel succes
  Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>