GP Kivada nationale wedstrijd Berlicum

Zondag reed ik in BerlicumĀ de GP Kivada Berlicum Specialized openingswedstrijd van het mountainbikeseizoen. Dit was tevens mijn eerste nationale wedstrijd in 3 jaar. Het was spannend om weer aan de start te staan aan zo’n grote wedstrijd. Al jaren wordt het mountainbikeseizoen geopend met de wedstrijd in Berlicum, maar sinds een paar jaar wordt deze op een ander parcours verreden. Ik wist door dit filmpje alĀ een beetje wat ik moest verwachten van het parcorus, veel bochtenwerk en weinig hoogteverschil. Aangekomen in Berlicum bleek dit te kloppen, het parcours telde slechts 1 heuveltje en bestond uit vooral bochten en wat rechte stukken. Niet mijn favoriete parcours merkte ik al snel op.

We stonden aan de start met zo’n 40 dames en de start ging iets anders dan ik gewend was. Er werd gezegd dat het startschot zou vallen op een willekeurig moment in de laatste 15 seconden. Toen de 15 seconden ingingen duurde het slechts 3 seconden tot het startschot klonk. Ik stond op de tweede startrij en kon direct goed naar voren komen. Ik reed op ongeveer de 7e positie in de eerste groep toen het groepje uit elkaar viel. Na een ronde alleen te hebben gereden kon ik aansluiting vinden bij de dame voor mij. Uiteindelijk sloten nog twee rensters aan waarna we zo’n 2 rondes in dit groepje van 4 fietsten.

Met nog 1 ronde te gaan wist ik dat het een spannende laatste ronde zou zijn. We waren erg aan elkaar gewaagd en iedereen was op zijn hoede. De sprint zou namelijk om de 6e plaats gaan. Aangezien het parcours uit zoveeeel draai en keerwerk bestond, wat allemaal heel erg op elkaar leek kreeg ik het rondje maar niet in mijn hoofd (kijk hier, wat een bochten). Toen we de bocht omkwamen vlak voor de sprint verraste ik me dat wij daar al waren. De 3 meiden voor mij hadden de sprint al ingezet en ik zette alles op alles om er nog voorbij te komen. Maar het gat was te groot maar ik redde het nog net om 1 dame in te halen. Ik werd 8e.

MDe volgende wedstrijd is 1e paasdag in Apeldoorn. Ik kan me het parcours van Apeldoorn niet heel goed meer herinneren, maar hopelijk zit er daar iets meer hoogteverschil in het parcours.

PS. Mijn fietsverslagen staan onder de categorie ‘Fietsen’ en komen niet bovenaan mijn blogpagina te staan omdat ik het fietsen en mijn andere blogposts en foto’s graag apart houd.

deniseberlicum

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>