GP van Brabant & SP Ruddervoorde

22829256_10214753657100849_5077641844927467780_o

Het was weer een druk cross weekend! Op zaterdag reed ik de Grote Prijs van Brabant en vandaag ging ik van start in de Superprestige in Ruddervoorde. Deze beide wedstrijden waren UCI 1.1 en er stond een sterk deelnemersveld aan de start. In Rosmalen reed ik vorig jaar ook al, en was toen erg enthousiast over het parcours. In Ruddervoorde was ik nog niet eerder maar had veel over deze wedstrijd gezien en ik had dan ook super veel zin in deze race.

Zaterdag in Rosmalen

Samen met mijn vader vertrok ik richting Rosmalen. Toen wij halverwege op de heenreis waren liet Sjoerd weten dat hij samen met Jukka en Wolf zou komen aanmoedigen. Super leuk en wat een verrassing! Nadat ik mij had ingeschreven had ik genoeg tijd om het parcours te verkennen, welke toch best wel was veranderd in vergelijking tot vorig jaar. De harde wind maakte het parcours nog een stukje zwaarder, maar het zou een snel rondje worden. Op de 3e startrij mocht ik plaatsnemen en mijn start was prima. Na de tweede bocht was er een valpartij waardoor ik de aansluiting met de kopgroep verloor. Maar snel verder en flink wat plaatsen kunnen opschuiven. Na een snelle wedstrijd ben ik op de 6e plaats gefinisht en ik ben erg blij met deze uitslag en de UCI punten. Op naar de Superprestige in Ruddervoorde.

Superprestige in Ruddervoorde

Vandaag was de vierde wedstrijd uit de Superprestige in Ruddervoorde. Na een ronde het parcours te hebben verkend had ik ontzettend veel zin in deze wedstrijd. Het was een erg leuk parcours maar er was ook harde wind. De wind zou het zwaar maken maar mijn benen voelde goed en vol moraal stond ik aan de start. Helaas werd het de derde startrij voor mij, maar mijn start was goed en de eerste ronde kwam ik als 14e door. Steeds kon ik wat plekjes opschuiven en al snel reed ik in de top-10. Met nog 2 en halve ronde te gaan werd mijn tube van mijn velg gereden en hierdoor verloor ik ontzettend veel tijd en plaatsen. Na de fietsenwissel kwam ik op de 15e plaats te rijden en ik ben ook op deze plaats gefinisht. Ontzettend jammer van de pech maar dat hoort er ook bij. Op naar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>