Heerlijk tussendoortje (voor fietsers)

wolfcake2

In mijn lievelingsprogramma van dit moment: ‘Koken met van Boven’ kwam onlangs een ‘Angels food cake’ voorbij. Het speciale aan deze cake is dat er geen boter doorheen zit maar eiwitten. Suikervrij is die zeker niet, het is een echte koolhydraadbom! En dat is nou precies wat je nodig hebt als fietser. Koolhydraten!

Bakken maar!

Samen met mijn keukenhulpje Wolf bakte ik deze overheerlijke cake. De Angels Food Cake die Yvette van Boven maakte was een speciale maismeel variant, maar wij gebruikten gewoon bloem. Je hebt voor de de cake 10 eiwitten nodig en Wolf vond het een feest om deze op te schuimen. Deze cake is super gemakkelijk om te maken en hoeft maar 35 minuten in de oven.  Een echte aanrader! Ook is de cake makkelijk mee te nemen als tussendoortje (op de fiets!).

Recept Angels Food Cake
  • 10 eiwitten
  • 140 gram patent bloem
  • 140 poedersuiker
  • 170 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • optioneel: aardbeien(jam) of lemoncurd

Klop de eiwitten met kristal- en vanillesuiker tot deze helemaal stijf zijn en pieken beginnen te vormen. De bloem en poedersuiker zeef je 2 x waarna je ze bij de geklopte eiwitten en kristalsuiker voegt en nog eventjes doorklopt. Doe het mengsel in een tulbandvorm en bak 35 minuten op 175 graden! De cake is overheerlijk en in combinatie met aardbeien of lemoncurd en is echt om je vingers bij af te likken! Succes!

wolfcake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>