Jelenia Gora Trophy in Polen

polst1

Mijn allereerste HC (Horse Class) mountainbikewedstrijd heb is een feit! Alweer 2 weken geleden stond ik in Jelenia Gora in Polen aan de de start van de Maja Wloszcowska Trophy. Een thuiswedstrijd voor Maja maar voor mij een hele trip vanaf Texel richting Polen. Maar wat was het te gek in Polen! Prachtig land, enthousiaste mensen en bovenal kijk ik ook met een erg tevreden gevoel terug op deze HC race waarbij ik ook nog wat UCI-punten binnenhaalde.

Trophy Maja Race-03_06_17_0640

Polska

Samen met mijn vader vertrok ik richting Polen. Een hele reis, maar na 1 overnachting en zo’n 1000 kilometer verder kwamen wij aan in een prachtig dorpje nabij Jelenia Gora. Rond lunchtijd kwamen wij hier aan, en na even gerelaxt te hebben op de hotelkamer vertrokken wij naar het parcours zo’n 10 minuutjes verderop. Samen met mijn vader verkende ik het parcours. Filmpjes maken, de juiste lijnen kiezen.. Het is dan fijn om met zijn 2-en te zijn. Terug in het hotel bekeek ik de filmpjes nogmaals en had ontzettend veel zin in de wedstrijd die de volgende dag om 13.45 u startte.

polen

Jelenia Gora Maja Wloszcowska Trophy

Zaterdag was ik toch een stukje zenuwachtiger dan gedacht: zo’n eerste HC race is toch spannend! Na het parcours s’morgens nog een keertje te hebben gereden stond ik met een gerust gevoel aan de start. Vanaf de tweede startrij ging ik van start, en ik kon gelijk goed naar voren rijden. Eerst reden we een klein lusje parcours om daarna het volledige rondje te rijden. Dit eerste lusje kwam ik in het gedrang te zitten na een valpartij waar ik best wat tijd mee verspeelde. Ik begon aan een flinke inhaalrace. Een combinatie van het onwijs enthousiaste publiek, het bizarre parcours en mijn adrenaline zorgde ervoor dat ik elke ronde beter in mijn ritme kwam. Na een snelle laatste ronde ben ik op de 14e plaats geëindigd. Hoewel ik geen idee had waar ik zou staan tussen deze ‘wereldtop’ kijk ik met een tevreden gevoel terug op mijn wedstrijd. Ik heb een toffe ervaring opgedaan, want wat een bizar cool parcours in Jelenia Gora! En wat een enthousiast publiek! Volgend jaar staat deze wedstrijd zeker weer op mijn kalender.

Trophy Maja Race-03_06_17_1299

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>