Laatste foto’s voor de vloer verbouwing

Maandag is het zover! Dan gaat verbouwing nummer 2 van start! Wij krijgen eindelijk een nieuwe vloer. We leven op dit moment op de oude houten ondervloer, wat trouwens wel een hele gave vloer is. Maar deze vloer is onbehandeld en is echt niet fijn om op te leven. Elke keer wanneer je denkt dat alle spijkertjes eruit zijn stap je er op 1 of kruipen de kindjes met gaten in hun broekjes en zere knieën in het rond. Voordat ik alles van onze muren haalde & naar zolder verhuisde maakte ik nog een laatste keer foto’s van onze woonkamer.

woon77

woon7

Onder de huidige ondervloer zit direct de kruipruimte welke niet geïsoleerd is en dus onwijs tocht. Na deze winter, welke niet eens heel koud was, is het hoog tijd voor een nieuwe vloer. We laten een betonvloer storten met een hoge isolatiewaarde zodat we geen last meer hebben van tocht. Daarna komt hier vloerverwarming overheen met een smeervloer. Deze vloer moet nog een tijdje drogen, waarschijnlijk tot september. En dan wordt er een prachtige visgraat vloer gelegd (hier later meer over!). Maar tot die tijd verhuizen wij naar boven en naar onze aanbouw.

woon1

woon6

Vandaag begon ik al onze spullen te verhuizen. Ik zag ineens hoeveel we aan de muur hebben hangen! Mijn lievelingsbordjes, Tomado rekje en wat posters boven onze bank. Inmiddels is er een deel naar het zolder verhuist en heb ik wat spulletjes in de aanbouw neergezet. In de aanbouw zullen we een tijdelijke woonkamer maken inclusief een geïmproviseerd keukentje. Op die manier kunnen we fijn thuis blijven wonen tijdens de verbouwing.

woon2

woon3

Zoals je hier links boven ziet is ons huis echt wel een klushuis. Dit laat ik nooit zo naar voren komen op de blog, maar we zijn druk bezig om het huis van onder naar boven aan te pakken. Na deze verbouwing aan de vloer staan de muren op het lijstje.. En daarna de plafonds.. En ga zo maar door. Ons lijstje is nog oneindig lang, maar stukje bij beetje komen we steeds verder. We hebben de tijd! Al is een eigen huis volgens mij nooit helemaal af.. Toch?

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>