Malle start in Maldegem

27797904_1434808696631115_5745117116936955250_o

Na een stop van 3 weken (vakantieeee!) stond voor mij eindelijk weer een wedstrijd op het programma! Woensdag ging ik van start in het Belgische Maldegem waar ik een Brico cross reed. Er stond een erg sterk deelnemersveld aan de start, en ik hoopte een mooie top-10 klassering te kunnen rijden. Maar na een hele slechte start werd dit een lastige opgave.

Start!

Ik kon nog precies opstellen op de tweede startrij, alleen was hier slechts 1 plekje naast de hekken over. In slechts enkele seconden moet je kiezen: of derde startrij op een zelfgekozen positie of tweede startrij en op het enige plaatsje dat over is. Ik koos het laatste, maar kwam mezelf daarna direct tegen. Ik reed klem tegen de hekken en kon geen kant op. Pas rond de 20e plaats kon ik het veld in duiken. Ai, die top-10 klassering werd zo erg lastig!

Snel en behendig

Door de nachtvorst was de ondergrond bevroren en daardoor werd het parcours erg snel. De zandstroken werden steeds lastiger, maar verder was het vooral een snel rondje met weinig inhaal mogelijkheden. Doordat mijn start niet goed ging lag ik gelijk op grote achterstand. Mijn benen voelde prima maar door het snelle parcours werd het lastig om in te halen. Ik kwam op de 13e plaats te rijden en besloot dat ik mezelf zou gaan sparen want een top-10 klassering zat er eigenlijk toch al niet meer in. Dus een 13e plaats voor mij in deze snelle omloop.

 

|| Foto: BD foto’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>