Marseille trip naar Coupe de France #1

blog1

Afgelopen weekend stond eindelijk de Coupe de France #1 in Marseille op het programma. Ik had al weken uitgekeken naar deze C1 wedstrijd, maar deze pakte anders uit dan gehoopt. Een lekke band zorgde voor een ‘Did Not Finish’ en voor veel teleurstelling. Gelukkig maakten we er ook een leuke trip van en genoten van de Cote d’azur. Al gaf die lekke band een erg bittere nasmaak.

17435939_1410619372334951_3429953777013353758_o

Op woensdagavond kwamen wij aan in Marseille. Jukka bleef thuis in Nederland, maar samen met Wolf verkende we het dorp waar we de komende nachten zouden verblijven. Roquevaire lag op zo’n 20 minuten rijden van de stad Marseille en had bijna alles wat we nodig hadden. Een knus huisje, de bakker om de hoek.. Alleen miste het warme weer. Desondanks was het genieten en keek ik ernaar uit om het parcours te gaan verkennen.

blog2

Op donderdag regende het de hele ochtend, waarna we s’middags richting het parcours vertrokken. Ik was erg onder de indruk van het parcours. Het was een lange ronde, zo’n 6 kilometer en kende veel hoogtemeters. Door de regenval was het al best glad geworden, wat de technische afdalingen vrij lastig maakte. Maar na een middagje oefenen was dit onder de knie en keek ik uit naar de wedstrijd van zondag. Maar eerst stond er nog een eliminator op het programma.

blog4

Vrijdag stond ik aan de start van de eliminator. Na een 6e plaats in de kwalificatieronde kwam ik ook de eerste rondes goed door. In de halve finale had ik een slechte start maar ik kon al snel op de 2e positie komen. Daarna werden de finales verreden! Ik had een erg slechte start en verloor door een stuurfoutje ook nog wat tijd. Ik probeerde deze ronde alles om mijn tegenstandsters te passeren maar op het smalle en technische parcours was dat ontzettend lastig. Ik kwam op de laatste beklimming wat kracht tekort waarna ik genoegen moest nemen met de 4e plaats. Hoewel ik erg blij was met een 4e plaats, voelde het toch dubbel om preciés niet op het podium te kunnen staan. Daarom keek ik snel uit naar de wedstrijd van zondag.

17504651_1408792602517628_3548550809077925986_o

Zondag verliep helaas helemaaaal niet zoals ik hoopte. Ik had een goede voorbereiding en kreeg een goede startpositie toegewezen. Op de 3e startrij ging ik van start. Het was een erg modderige startstrook waar voor mij al vele dames onderuit gingen. Deze kon ik goed ontwijken en ik kon snel aansluiten bij Pauline Ferrant Prevot, waarmee ik richting de kopgroep reed. Ik kon goed in mijn ritme komen op de beklimming en kon goed meekomen met het tempo. De eerste afdalingen gingen me erg goed af, tot ik lek reed. En platte band, en dan ook echt he-le-maal plat. Ik probeerde te blijven fietsen maar moest al snel hele delen parcours lopen. Dit zorgde voor zoveel achterstand op dit 6 kilometer lange parcours dat ik ben afgestapt. Een DNF voor mij. Zo ontzettend balen, wat een deceptie.

Deze wedstrijd zal ik zo snel mogelijk proberen te vergeten, en op naar de volgende! De volgende wedstrijd is in Beringen, waar de Benelux Cup van start zal gaan. Met onze echte Bed&Wheels camper vertrekken wij zaterdag 8 april richting België, waar ik op 9 april mijn eerste Benelux Cup van dit seizoen zal rijden. Op naar meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>