Mijn favoriete(n) Bontrager raceschoenen

velocis1

Terwijl ik in mijn rust zat – en dat was een hele maand! – kreeg ik onwijs toffe pakketjes binnen. Mijn Bontrager XXX raceschoenen werden gecustomized door Aimee van Takeyouraim.com. De schoenen werden beschilderd, helemaal in mijn stijl. Inclusief wolf en geboortedatum van Jukka! Maar ook testte ik de nieuwe Velocis raceschoenen in een kleur die ik het afgelopen seizoen veel heb gedragen: blauw! Kijk je mee naar mijn favorieten?

De schoenen zijn beide voorzien van een boa-sluiting gecombineerd met klittenband. De boa-sluiting vind ik een absolute musthave voor je fietsschoenen, hiermee verstel je binnen enkele seconden je schoen en ben je klaar voor elke sprint of demarrage.

xxx2

xxx1

De stijfheid van de zool verschilt bij deze exemplaren wel, de Bontrager XXX heeft een ‘stijfheidsindex’ van 14 op 14 en de Bontrager Velocis raceschoen heeft daarentegen een stijfheidsindex van 10 op 14. Maar dit is natuurlijk ook een punt waarop het prijsverschil wordt gemaakt. Tijdens mijn ritjes merk ik dit verschil (nog) niet maar er is wel een klein verschil in gewicht. De pasvorm van beide schoenen is zoals ik die ben gewend van Bontrager: als gegoten!

velocis2

En bij mooie schoenen… Horen mooie sokken! Speciaal ontworpen bij de Velocis schoenen zijn de Race LTD sokken die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. En bij de witte gecustomizede XXX fietsschoenen ga ik denk ik voor een stel sokken van DeFeet. Wat zijn jouw favoriete schoenen? En welke fietssokken draag jij het liefst?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>