Seizoensafsluiter: Sluitingsprijs Oostmalle

16836530_10211534086568797_6235910532136219668_o

Dit weekend stonden er 2 cross wedstrijden op het programma. Samen met Sjoerd en de kindjes vertrokken wij vrijdag richting Leuven, waar wij in een fijne air B&B verbleven. Op vrijdag namen we een kijkje in het mooie centrum van Leuven, en de volgende dag reed ik (2 minuutjes van ons appartement af) de Soudal Classic Leuven. Op zondag verlieten wij de B&B en reden naar Oostmalle waar ik nog een cross zou rijden.

leuven1

Zondag reed ik mijn laatste cross van dit seizoen, de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle. Dit is dé afsluitende cross van het seizoen en er was dan ook een drukbezet deelnemersveld. Ik stond op de laatste startrij maar ik had een goede start. Via de zijkant kon ik gelijk ver naar voren komen, en ik draaide rond de 20e positie het veld in.

32871462531_3d8ac9be42_oFiets: Trek Boone / Schoenen: Bontrager / Sokken: Happy Socks / Helm: Lazer Sports

Op de eerste grasstrook kon ik al snel een aantal dames voorbij en de eerste 2 rondes stonden in het teken van inhalen. Na twee rondes te hebben gereden kon ik aansluiting vinden bij de nummer 10, samen met nog 3 andere rensters. Ik deed een inhaalpoging via een lastig spoor maar ging hierbij liggen. De dames waren weg en ik was op de achtervolging aangewezen.

De laatste ronde haalde ik alles uit de kast om deze meiden nog bij te halen, maar na nogmaals 2 keer onderuit te gaan was het verschil net te groot. Als 14e kwam ik over de finish, maar het gevoel was goed. De verschillen met de top-10 waren erg klein en het was een mooie afsluiting van het cross seizoen! Voor de komende tijd weet ik waaraan gewerkt moet worden, mijn techniek in het veldrijden zal ik flink gaan verbeteren. Dit was een ontzettend leerzaam seizoen en in oktober hoop ik weer in goede vorm aan de start te verschijnen.

16819300_10212247113958837_3181847015942384999_o (1)

Maar nu eerst.. Druk bezig met de voorbereidingen van het mountainbikeseizoen! Volgende maand start het mountainbikeseizoen alweer. Meer nieuws over mijn komende mountainbikeseizoen volgt later deze week…. Stay tuned!

Foto’s: Jordi’s Cyclingpictures / Fabienne Vanheste / Peter Philipsen

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>