Van een droomseizoen naar een..

DSC06634-2

Wat een nachtmerrie is dit. Zoals vele al hebben gehoord is mijn dopingtest van de Wereldbeker in Hoogerheide positief bevonden. Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het gehele jaar verder nooit positief getest.

We zijn echt verbijsterd en in schok. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond.

Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest die eraan denkt vals te spelen, en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo’n afkeer voor heb.

Dit moet een oorzaak hebben, maar die ken ik momenteel nog niet. Daar gaan we nu naar op zoek.

Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staan. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren.

17 Comments

 • Nico Dellaert says:

  Beste Denise,

  Ik heb afgelopen winter enorm genoten van jouw rijden in de veldritten. Het was ook leuk dat het steeds beter ging. Wedstrijden waarin je niet mee deed werden al vlug saaie wedstrijden. Ik wil dan ook niet denken dat er een veldritseizoen zonder jouw deelname! Veel sterkte de komende tijd en succes met het uitpluizen van je zaak!

  Groetjes van een grote fan

  Nico

 • Marianne Jansegers says:

  Beste Denise,
  Ik wist niet eens wie je was tot je ineens opdook in het veldrijden Je bent een meerwaarde voor deze sport. Vlotte babbel, leuk om naar te kijken en een echte zandkliever een bijtertje dat wil winnen. Ik hoop van harte voor jou dat dit euvel opgelost wordt. Hopelijk zien we je terug in het veldrijden want ik vind je een kei van een sportvrouw.
  Groetjes
  Marianne

 • Kees Marijs says:

  Hoi Denise.

  Ben er helemaal kapot van, en ik kan ook niet geloven dat het waar is, er moet toch ergens een vergissing in het spel zijn.
  Misschien heeft het inderdaad iets te maken met je anti-conceptie pillen.
  Vandaag is mijn verjaardag maar die is nu helemaal verknald door deze gebeurtenis.
  Denise ik hoop echt dat de onderste steen boven komt en dat jij je onschuld kunt bewijzen, en dat we komend seizoen weer kunnen genieten van jouw prestaties in het veldrijden.
  Heel veel sterkte gewenst voor jouw en je familie.
  Groeten Kees.

 • gi says:

  Ik wens je ook veel sterkte toe en ik blijf erbij jij kan zomaar niet je hele familie dit aan doen.
  Dit moet een fout zijn en moet tot op het bot onderzocht worden.VEEL STERKTE.

 • Jan says:

  Beste Denise,

  Nog los van een B-staal hoop ik dat je in gesprek zou kunnen komen met de dopingautoriteit en tegelijkertijd met een afgevaardigde van de KNWU. In zo’n ontmoeting-los van enige strijd-voorzie ik de beste kansen. Alle goeds.
  Jan

 • Ad Kuzee says:

  Beste Denise,
  Pas vandaag kreeg ik te horen dat je positief bent bevonden (anabole steroïden), schijnbaar even onder een steen geleefd. Verbijstering alom. Ik hoop en vertrouw er op dat je je onschuld kan bewijzen. Ik wens je hier heel veel sterkte mee. Houd je conditie op peil en houdt vertrouwen in jezelf, zie je komend crossseizoen sterker terug dan afgelopen seizoen, waar ik ontzettend heb genoten van je manier van koersen.
  Sterkte, Ad

 • Michel says:

  Houd ons aub op de hoogte van je zaak. Dit is wel erg zuur. Hopelijk is het snel achter de rug en zien we je komend seizoen weer lekker knallen door de modder.

 • Beste Denise,
  Hoop dat dit vervelende bericht geen grote scheuren in je carriere geeft. Wat hebben we van je genoten deze winter. Hopelijk wordt dit opgehelderd en ben je straks weer De oude Denise Overhead.

 • Rein says:

  Vreemd dat je positief bevonden bent. Het meest vreemd vind ik dat er nog geen uitslag over het B-staal bekend is

 • René says:

  Beste Denise,
  We lezen dat nu ook het B-staal positief is. Verdedig je aub met al wat je kan. Mijn vrouw en ik zagen zo graag dat meisje van waar we zo dikwijls met vakantie gingen in de cross. Laat het nietwaar zijn dat je geschorst wordt. Breng gauw terug spanning in de vrouwencross.

 • Paul Basting says:

  Hallo Denise,

  Hopelijk kun je snel de fout van de
  dopingtest rechtzetten, want er staan
  al teveel mensen klaar om je goede
  naam te besmeuren. Hoe onrechtvaardig.

  Houd je sterk en hopelijk komt alles goed

  Paul

 • Patriek says:

  Zoals ik al een hele poos denk je bent geflikt door iemand dichtbij

 • Johan says:

  Beste Denise,
  In een normale rechtstaat, waar wij zouden in leven…,….zijn we onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Helaas in onze corrupte democratie zijn we zover geëvalueerd dat we nu ook al onze onschuld moeten bewijzen.
  Heel veel sterkte en we zien je vlug terug in het veld!

  For those who Judge you,…keep them in mind coz they are your enemy.

 • Wim says:

  Zo is het Johan. Ik hoop dat zij snel haar onschuld kan bewijzen op de fiets.
  Wat regels betreft! Het zijn de uitzonderingen die ze bevestigen.

 • Marcel says:

  Hoi Denise

  Ik heb als cyclocross fan, natuurlijk ook alles de laatste maanden gevolgd.

  Een jaar geleden was de cyclocross vwb uitstraling een beetje saai , met alle respect voor Marian Vos en Sanne Cant hun prestaties, maar de uitstraling en interviews met de sommige rijdsters waren na afloop meestal een beetje mat

  Toen kwam jij, een goed verhaal, leuke en frisse uitstraling, spontaan, reed steeds beter, ging gewoon in de aanval zonder gedoe, gedreven , en met een top motivatie…moeder en van het verre Texel……..wat wil je nog meer.!……….en als het het een keer minder was..ook geen ramp.

  Kortom : een genot om te zien en de cyclocross werd weer top !

  Zelfs veel Belgen zijn grote fan van een Texelse,nnotabene in hun sport, nou dan moet je wel heel bijzonder zijn, maar wel leuk om te lezen.

  Toen in april het slechte nieuws kwam, was het voor iedereen even schrikken.

  Maar als je zo’n lange weg aflegd om tot dit te komen en net prof bent, kan dit niet waar zijn……..ik geloof ook stellig dat er een andere oorzaak moet zijn.
  Zeker ook als sponsors jouw steunen, om het tegendeel te bewijzen….dan moeten zij daar ook in geloven, anders zouden ze dat niet doen

  Ook dat je blijft trainen, dat de stukken ervan af vliegen….wat in deze omstandiheid niet gemakkelijk is en het ook aan de supporters laat zien.
  Dat je over het onderzoek niet veel kan zeggen, dat lijkt me ook logisch op dit moment.

  Daarom…. we zullen duimen, dat alles z.s.m goed komt…..en de cyclocross weer naar grote hoogte stijgt en dat jij weer voor vuurwerk kan zorgen

 • Ron says:

  Beste Denise,
  Ik hoop dat dit snel uit de wereld is en je snel weer terug te zien in het veldrijden.

 • Marcel stegen says:

  Beste Denise

  Van harte gefeliciteerd met het feit dat je schorsing voorbij is en je weer kan gaan veldrijden !

  Een mooier verjaarsdag cadeau kon men niet verzinnen !

  Gelukkig had je mensen gevonden, die ook geloof in jouw verhaal hadden, en nu hebben kunnen bewijzen waar het aan heeft gelegen bij het UCI.
  Ook de verklaring van het UCI , dat je niks bewust hebt gebruikt, is een ook goede zaak.

  Er is nu ook een discussie op gang gekomen, dat iedere renner dit had kunnen overkomen.

  Dat er collega rensters zijn , die hun negatief oordeel in het begin en zelfs nu al snel klaar hadden zonder de feiten te weten……….is echt “not done”
  Die moet je maar lekker links laten liggen en in de wedstrijd vooral hard voorbij rijden !

  Dat je toch hebt blijven trainen , in die onzekere periode , zal beslist niet gemakkelijk geweest zijn, maar komt nu wel goed van pas, je kunt zaterdag al gelijk van start …..en wie weet zelfs naar het WK

  Kortom : heel veel respect !!!!

  Ik denk, dat de echte cyclocross liefhebbers jouw ook met alle respect zullen bejegenen tijdens de komende wedstrijden

  Denk maar zo ………Er valt de komende jaren nog heel wat winnen !

  In ieder geval heel veel succes gewenst de resterende wedstrijden, en hopelijk ook weer op het podium, ……..en gewoon weer glimlachen !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>