Nederlands Kampioenschap Mountainbiken in Nieuwkuijk

Vandaag was het dan zover! Het Nederlands Kampioenschap Mountainbiken in Nieuwkuijk! Al weken naar uitgekeken en eindelijk was het zover. In Nieuwkuijk reed ik al eens eerder, zo’n 5 & 6 jaar geleden (zie hier!). Ik kon me het parcours nog enigszins herinneren maar keek ernaar uit om het parcours te gaan verkennen, want wat zou ik er dit jaar van vinden?

Zaterdag vertrok ik samen met mijn vader richting Nieuwkuijk waar wij na de wedstrijden van die dag het parcours konden gaan verkennen. Het parcours was technisch qua draai- & keerwerk, had verschillende rockgardens maar amper hoogtemeters (helaas). Het was een snel rondje maar er waren geen stukken om echt op adem te kunnen komen. Al met al een zwaar parcours, maar toch snel. Ik had liever wat meer hoogtemeters gezien met lastige afdalingen, maar dat zat er niet in dit weekend.

Ik stond aan de start met verschillende mountainbiksters waartegen ik nog niet eerder had gereden en was erg benieuwd naar hun niveau. Ik moest opstellen op de 2e startrij. Ik kon goed wegkomen met de start en verschillende dames passeren. Mijn benen voelden vanaf de start niet optimaal en toen we het eerste bosje inreden moest ik genoegen nemen met ongeveer de 8e positie. In de technische passage dat hierna volgde ontstond er een kopgroep. Ik miste de aansluiting nét en kwam samen met Britt, Laura en Sophie te rijden. Al snel verloor ik door een stomme fout deze dames uit het oog. In de rondes die volgden kon ik mijn tempo herpakken en wist ik Sophie en Britt in te halen waarna ik op de 6e plaats reed. Voor mij zag ik nog 2 andere dames rijden, Laura van Regenmortel en Lizzy Witlox; de nummer 4 en 5 van de wedstrijd. Ik heb het laatste rondje alles gegeven waardoor het verschil met deze dames ontzettend veel kleiner werd. Helaas kwam ik er niet meer bij en moest ik genoegen nemen met de 6e plaats op dit NK, op 8 seconden achter de nummer 5 en 22 seconden achter de nummer 4 (alle tijden bekijk je hier). Ik had stiekem gehoopt op meer en deze wedstrijd was dus ook iets teleurstellend. Maar er zat vandaag niet meer in, mijn benen voelden niet optimaal. Ik kijk uit naar de volgende mountainbikewedstrijd in Zoetermeer! En zoals de coach zegt na 9 maanden trainen: ‘The best is yet to come!’ 

13781922_10201820396229432_2515103915544760772_n

Bedankt voor de support: Long Distance training, Teambuilding Texel, Lust for Sport, Body & Fit, Govers, Sido Sportmassage, Bets Fietsen & Stayokay!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>