Nieuwe TREK fiets & nieuwe uitdaging! De Hansgrohe Superprestige Gieten

Deze week kreeg ik mijn nieuwe fiets binnen, een Trek Boone RSL crossfiets. Vanaf heden wordt ik namelijk gesponsord door mijn favoriete merk: Trek Bikes! En naast mijn crossfiets staat er ook een nieuwe Procaliber mountainbike te shinen. Hier zal ik later nog veel meer over vertellen, maar nu eerst.. Een wedstrijdverslag!

14589820_1086262324821218_5355792978107139520_o

Na slechts 3 x trainen op mijn nieuwe fiets waagde ik mij vandaag tussen de internationale top in het veldrijden. In de trant van ‘je moet ergens beginnen!’. Alle grote namen stonden op de startlijst (70 dames!); Sanne Cant, Sophie de Boer en Nikki Harris. Bij het opstellen voor de start duurde het wel heel lang voordat mijn naam werd opgenoemd, aangezien ik natuurlijk nog geen punten in het veldrijden heb behaald. Om precies te zijn mocht ik als allerlaatste opstellen.

Vanaf de start begon mijn grote inhaalrace. Want voordat de laatste startrij een beetje op gang was waren de snelle dames natuurlijk allang vertrokken. De wedstrijd werd een grote inhaalrace voor mij. Toen ik rond de 20e plaats reed kon ik op een moment samen met een groepje van 3 fietsen. Dit duurde slechts 1 ronde want mijn tempo lag net een stukje hoger. Ik kwam vanaf dat moment alleen te rijden, en het groepje voor mij (plaats 16-20) had een voorsprong van 30 seconden. Hoewel ik steeds dichterbij kon komen redde ik het niet om aansluiting te vinden. Na een ontzettend snelle race over een heel vlak en heeeeuwl zanderig parcours in Gieten werd ik 21e dame.

14468407_1086264861487631_2542473225657695789_o

Bij nader inzien kijk ik met een goed gevoel terug op mijn wedstrijd. Na nog geen week op mijn crossfiets te hebben gereden denk ik dat ik best tevreden mag zijn met mijn 21e plaats. Tijdens deze wedstrijd heb ik een grote ervaring opgedaan die ik de komende crosswedstrijden zal meenemen. Ik heb vandaag al veel geleerd maar dit seizoen zal dan ook in het teken komen te staan van ervaring opdoen in deze Рvoor mij Рhele nieuwe discipline! Op naar meer!

Bekijk hier de gehele vrouwen wedstrijd.

Foto’s door Vic Geerlings

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>