Offdays in Belgie

23511178_10212466072699085_3554405504652009128_o

Afgelopen weekend stond ik na een weekje verkoudheid aan de start in Belgie van de Jaarmarktcross in Niel en de Superprestige in Asper-Gavere. Na een goede uitslag op het Europees Kampioenschap had ik ontzettend veel zin in deze 2 wedstrijden en ik ging ervan uit dat mijn verkoudheid niet zou deren. Helaas reed ik 2 teleurstellende uitslagen en voelde ik mij lichamelijk nog niet hersteld van mijn verkoudheid. Keihard balen, maar niet aan te doen

Jaarmarktcross in Niel

Het parcours in Niel vond ik ontzettend leuk. Een cross door het dorp, maar afgewisseld met veel gras en zelfs lastige beklimmingen en afdalingen. Tijdens het inrijden voelde ik al dat mijn benen niet goed voelde, maar soms lijk je daar doorheen te kunnen trappen dus ik schonk er niet teveel aandacht aan. Maar nadat het startschot klonk wist ik na 100 meter al genoeg. Dit was niet mijn dag. Volgelopen benen en voor mijn gevoel zat er geen kracht in mijn benen. De wedstrijd was een gevecht tegen mezelf en uiteindelijk ben ik als 8e gefinisht. Super jammer, want ik had echt op meer gehoopt. Teleurgesteld vertrokken wij richting het hotel, hopend op een revanche in de Superprestige de volgende dag in Gavere.

Teletnet Superprestige

In het algemeen klassement van de Superprestige stond ik op een mooie 8e plaats en ik had veel zin om deze positie te verdedigen. Er was ontzettend veel regen gevallen en deze cross zou voor mij de eerste échte moddercross worden. Overal op het parcours ging je minimaal 20 centimeter door de bagger, zo extreem had ik het nog nooit eerder meegemaakt. Vanaf de start voelden mijn benen niet veel beter dan de dag ervoor en al snel kwam ik op een positie buiten de top 15 te rijden. Uiteindelijk heb ik de wedstrijd op een rustig tempo uitgereden, want een mooie uitslag zat er niet in. Helaas pindakaas, ontzettend balen maar het is niet anders. Een verkoudheid zal ik in het vervolg niet meer onderschatten, want die heeft er toch meer ingehakt dan ik van tevoren had gedacht. Snel vergeten en weer doorgaan! Op naar de volgende wedstrijd, de Wereldbeker in Bogense.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>