Paal 17 strandrace Texel

19-11-2016-beachrace-paal-17-29

Vandaag reed ik voor de tweede keer mee met de Paal 17 strandrace. En voor de tweede keer in barre omstandigheden. Windkracht 6 en koud! Ik reed op mijn moeders fiets, de roze Trek. We stonden met zo’n 18 dames aan de start en ik kon goed wegkomen. We startte namelijk rennend naast de fiets, en als 2e kon ik het strand oprijden achter Pauliena Rooijakkers. Een goede start, maar toen begon het echte werk!

Veel wind

Voor de wind reden we richting de Slufer, dus vanaf de start ging het gelijk keihard. Mijn verzet was niet groot genoeg, want voor de wind maakte ik veel te snelle omwentelingen en kon niet harder dan 44 km/u. De heenweg kon ik daardoor geen aansluiting vinden met de kopgroep, en kwam in de achtervolgende groep terecht. Samen reden we tegenwind terug naar Paal 9 waar het tweede keerpunt was. Daarna reden we boor de wind naar Paal 17, waar we het strand af moesten om via een duinpad weer het strand op te gaan. Hier kon ik een gaatje slaan met het groepje en kwam samen met nog een dame te rijden. Tot het keerpunt in de Slufter reden we flink door, waarna we nog een dame voor ons zagen, de nummer 4 van de wedstrijd.

19-11-2016-beachrace-paal-17-13

Finish!

Al snel werd duidelijk dat er niemand tegenwind kon wegrijden uit ons groepje van 3. We reden met zijn drieën richting de finish en er werd steeds meer naar elkaar gekeken. Concurrente Yvonne wist het laatste stukje naar de strandopgang een voorsprong te pakken, die wij niet meer goed konden maken. Ik reed zo ver mogelijk door tot de finish, maar de dame achter mij nog iets verder. Mijn weg tot de meet was korter, dus ik finishte als 5e dame. Het was een ontzettend zware race en ik heb wel weer genoeg strand gezien voor de komende tijd.. Snel weer het veld in!

19-11-2016-beachrace-paal-17-51

Foto’s door Marijke Huijsman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>