Rabotop wedstrijd in Spaarwoude

Gisteren reed ik samen met mijn moeder Simone de vierde wedstrijd van de Rabotop competitie. Er was een grote opkomst in de damescategorie, waaronder Karen Brouwer wie voor het KMC-MITSUBISHI-KOGA MTB Team fietst.  Het parcours in Spaarnwoude was totaal anders dan de voorgaande jaren. Het parcours bestond voornamelijk uit singletracks en er zaten een paar gemene (lees: heeeule stijle!) klimmen in.

spaarnwoude

Vanaf de start nam Karen de voorste positie en kon ik goed in haar wiel blijven. Toen wij aankwamen bij de eerste klim stond deze helemaal vast met de achterblijvende heren uit de funklasse, die 2 minuten voor ons waren gestart. Ik had helaas de pech dat ik een paar heren niet goed voorbij kon komen op de klim waardoor Karen een voorsprong kon opbouwen.

De rondes die volgden gingen niet veel beter. Ik kreeg last van een zijsteek (huh, waarom? dat heb ik nooit!) en hierdoor moest ik mijn tempo iets minderen. Het voor na laatste rondje voelde ik dat de pijn weer iets minder werd en kreeg ik Karen ook weer in het vizier. Ik kon mijn tempo weer iets verhogen, maar nadat ik in de bosjes weer achter twee heren kwam te zitten zag ik Karen weer iets bij mij weg rijden. Karen werd eerste, en ik finishte zo’n 10 seconden achter haar op de tweede plaats.

spaarnwoude1

In het eindklassement van de Rabotop competitie sta ik op de eerste plaats. Er zijn nog 3 wedstrijden te rijden; in Petten, Den Helder en Schoorl. Aankomend weekend staat Petten op het programma.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>