Racend van 5e plaats in Tsjechië naar de overwinning in Zwitserland

46426431_885660218295672_2674060326550372352_o

We hadden weer een druk weekend voor de boeg: een dubbel weekend crossen in 2 verschillende landen. Op zaterdag stond namelijk de Wereldbeker in Tabor op het programma, en op zondag reed ik zo’n 700 kilometer verderop in Zwitserland de derde wedstrijd uit de EKZ Crosstour in Hittnau. En het was een verdienstelijk weekend! Want na een 5e plaats in het Tsjechische Tabor reed ik zondag naar de overwinning in Zwitserland.

Wereldbeker Tabor

Met veel moraal stond ik zaterdag aan de start van de Wereldbeker. In Tabor reed ik vorig jaar het Europees Kampioenschap al, dus het parcours kende ik al goed. Een parcours met hoogtemeters, maar toch een snelle en technische omloop. Iets wat mij wel ligt. Vanaf de 3e startrij ging ik van start, en rond de 20e plaats kon ik het veld indraaien. In deze eerste ronde heb ik alles op alles moeten zetten om aan te sluiten bij de kopgroep. Na zo’n 2 rondes kon ik aansluiten en even bekomen. Het tempo lag hoog en er werd regelmatig aangevallen maar de kopgroep bleef bij een. Het wachten was op de bel voor de laatste ronde.. Maar die kwam niet, en naar het ronde bord had ik niet gekeken. Een foutje van de organisatie om de bel niet te luidden en een foutje van mezelf om niet naar het ronde bord te kijken. Ik baalde even maar dit was van korte duur. Ik finishte als 5e en pakte hiermee een pak UCI-punten, was content over de vorm en morgen zou er een nieuwe kans zijn. Op naar Zwitserland!

46476139_1766862030092393_7138623941060329472_o

EKZ Crosstour in Hittnau

Na mijn overwinning in Aigle ga ik aan de leiding in de EKZ Crosstour en daarom startte ik zondag in Hittnau in het groene leiderstenue. Het was weer – net zoals de andere EKZ Crosstour wedstrijden – een prachtige cross locatie (650 hm). Er was een sterk deelnemersveld dames, want ik was niet de enige die vanuit Tsjechië was doorgereisd naar Zwitserland. Gelijk na de start was er een valpartij waar ik achter zat, maar nog wel kon ontwijken. De dames die hiervoor zaten konden gelijk een voorsprong nemen en de snelle startster Christine Majerus was er al vandoor. In de rondes die volgden probeerde ik hier op mijn eigen tempo naartoe te rijden en na zo’n 2 rondes kon ik aansluiten. Toen de nummer 3 bijna kwam aansluiten ben ik gaan versnellen waarna ik een kleine voorsprong kreeg. De laatste ronde kon ik deze nog meer uitbouwen en kwam solo over de finish! Super blij met deze overwinning, en ik zal hierdoor nog steviger in de leiding gaan in de EKZ Crosstour. De volgende wedstrijd uit de EKZ Crosstour is 9 december in Essenbach.

46477130_885657358295958_614045989635883008_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>