De Ronde van Oudeschild

35280659820_6bb99f780f_o

Wéér een ‘thuiswedstrijd’ voor mij! Afgelopen weekend stond ik niet aan de start in Apeldoorn (mountainbiken), maar reed ik een wielerronde in mijn oude woonplaats, namelijk de Ronde van Oudeschild. Met alleen maar mannen aan de start, een stevige wind – en een parcours van ruim 2 kilometer met slechts 4 bochten erin – wist ik dat het een zware koers zou worden. En of dat er één was..

ronde van oudeschild

35537451481_bb9d0d694e_o (1)

Wind en rechte stukken

De dorpenronde in Oudeschild heb ik de afgelopen jaren niet gereden aangezien deze koers (net als dit jaar) altijd samenvalt met een nationale MTB wedstrijd. Dit jaar koos ik ervoor om op Texel te blijven en wat snelheid op te doen op de weg. Er stond er een ander parcours op het programma dan de voorgaande jaren, in verband met werkzaamheden aan de dijk op de haven. Er werd rondom de haven een snel parcours met weinig bochten en veel zware rechte stukken uitgezet. Vanaf de start merkte ik dat mijn benen niet optimaal voelde. De eerste helft van de koers kon ik het peloton nog goed volgen, maar toen er een grote kopgroep ontstond moest ik me toch laten zakken naar het groepje hierachter. Als 13e rolde ik over de finish, en als eerste dame natuurlijk.

Op naar de volgende wedstrijd

Met heel veel zin kijk ik uit naar mijn volgende wedstrijd: het Nederlands Kampioenschap mountainbiken. Al een tijdje heb ik geen mountainbikewedstrijd gereden, en ik kan dan ook niet wachten om weer van start te gaan op mijn MTB. Het Nederlands Kampioenschap wordt dit jaar verreden in Landgraaf, hier werd ik vorig jaar 2e tijdens de Benelux Cup. Het is een leuk, technisch parcours met de nodige hoogteverschillen. Can’t wait!

|| Foto’s met dank aan Benno Dros & Marijke Huijsman

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>