Seizoenstart – Noordelijke ATB Trophy Norg

Gisteren ben ik mijn mountainbike seizoen 2013 begonnen in Norg, met de Noordelijke ATB Trophy Norg. Samen met mijn moeder vertrok als vanouds met de eerste boot vanaf Texel om af te reizen naar het Drenthse Norg. Het parcours kende ik al, in het seizoen van 2010 en 2011 heb ik daar ook gefietst. Zie resultaat van 2011 hier en de podium foto’s hier. Nu weer even terug naar 7 april 2013, mijn eerste jaar dat ik rijd bij de vrouwen.

Toen we aankwamen in Norg ben ik gelijk een rondje parcours gaan bekennen. Het rondje leek erg op de voorgaande jaren, het was volgens mij iets langer. 6 kilometer. Het parcours bestond uit veel kleine steile klimmetjes, scherpe bochten, veel draaien en keren en wat lange bospaden. Mijn benen voelde wel goed aan, maar het parcours was erg zwaar. Ik ging ervan uit dat ik zoals van tevoren aangegeven 75 minuten zou moeten fietsen. Dit werd 90 minuten. Een tegenvaller, aangezien ik nog niet zoveel duurvermogen heb.. Op de startlijst zag ik dat Marianne Vos ook aan de start zou staan. Wow! Dat is wel heel gaaf, om met haar te mogen starten. 

Vanaf de start lag het tempo erg hoog. (Oja, dat had ik het afgelopen jaar gemist. Wedstrijdtempo..) Al snel viel het peloton uit elkaar. Ik kon net niet bij het groepje voor mij aansluiten. Ik fietste alleen, wat me erg goed afging. Ik fietste toen een beetje in het midden van het peloton. Bij de doorkomst kreeg ik de bel waardoor ik een beetje in de war was. Moesten we toch maar 75 minuten? Dat rondje kon ik mijn positie nog behouden, maar toen ik bij de volgende doorkomst nog een keer de bel kreeg werden mijn benen ineens heel zwaar. Ik moest dus toch 90 minuten fietsen, die bel daarvoor was een vergissing. Dat rondje heb ik alles nog gegeven maar het tempo was er helemaal uit. 3 dames hebben mij dat rondje nog ingehaald, jammer genoeg. Ik ben gefinisht op de 20e plaats. Niet zoals gehoopt, maar eigenlijk wel een beetje zoals verwacht. Ik heb weer genoeg motivatie voor dit seizoen. Want dit kan beter!Foto gemaakt door: Sikke MTB foto’s

2 Comments

  • Mars says:

    Wat stoer dat je dat doet! :) Misschien heb ik je zelfs nog wel zien fietsen, want toen ik onderweg was naar de rommelmarkt in Roden kwam ik voorbij Norg :)
    En ja, waarom volgden wij elkaar nog niet? 😉 Ik heb je toegevoegd op bloglovin’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>