Superprestige Hoogstraten: moddercross

Trek Boone

Gisteren stond ik aan de start van de een na laatste manche uit de Superprestige. De wedstrijd werd verreden in het Belgische Hoogstraten, niet ver over de grens. Met de 8 uur boot vertrokken wij richting België waar ik om 13.40 u zou starten. We kwamen ruim op tijd aan in Hoogstraten waar ik het parcours nog rustig kon verkennen. Maar het was al snel duidelijk wat voor cross het zou worden… Een moddercross!

Het was vooral het laatste gedeelte van het parcours wat ontzettend modderig was. Ik merkte al met het inrijden dat mijn fiets niet meer soepel draaide en ik mijn pedalen niet meer vast kreeg. Ik zou deze wedstrijd veel moeten gaan lopen, want anders zou ik het niet redden met 1 fiets. Gelukkig was de rest van het parcours goed te fietsen, en hoewel ik het niet verwacht had.. Ik vond het een leuk parcours!

Er stond een ontzettend sterk internationaal deelnemersveld aan de start van zo’n 50 dames. Ik mocht dit maal op de 1 na laatste rij staan, het gaat al iets vooruit ;). Ik had geen goede start want het viel voor mij stil en ik kon hier niet omheen komen. Toch kon ik het asfalt gedeelte nog wat dames voorbij komen. Rond de 30e plaats dook ik het veld in.
16487661_777874415711429_6503045250824091609_o

Het eerste heuveltje stond bij ons helemaal vast. Iedereen was al gaan lopen en hier verloor ik veel tijd. Daarna begon ik aan mijn inhaalrace. Mijn benen voelde goed en ik veel zin om een goede race te rijden. Ik kon steeds weer een stukje naar voren komen en al snel reed ik rond de 20e plaats. Hoewel mijn fiets steeds meer te verduren kreeg en ik zelf ook steeds meer last van deze technische problemen kreeg kon ik nog 2 plaatsen opschuiven naar de 19e plek. Met nog iets meer dan 1 ronde te gaan reed ik de hekken in. Stom, het verkeerde spoor gekozen en daar lag ik. 2 dames konden mij hier snel passeren en ik probeerde weer zo snel mogelijk op de fiets te komen.

De laatste ronde zette ik alles op alles om nog naar een top-20 klassering te rijden, maar mijn fiets werkte niet helemaal mee. Mijn benen voelde nog goed maar het lukte net niet om de dames bij te halen. Ik finishte op de 21e plaats, als 6e Nederlandse. Hoewel ik helemaal niet tevreden ben met een 21e plaats, ben ik toch enigszins tevreden over mijn wedstrijd. Mijn benen voelde goed, de wedstrijd verliep prima maar het materiaal werkte niet mee. Alvast maar sparen voor een extra fiets voor volgend jaar!

Foto’s: Kristof Bruers & Fabienne

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>