Superprestige in de kuil van Zonhoven

14712863_1190144121061049_997805293539962701_o

Gisteren reed ik mijn tweede crosswedstrijd, en wat voor één! De tweede wedstrijd uit de Superprestige wedstrijdenreeks in Zonhoven stond op het programma. Het parcours van Zonhoven staat bekend om ‘de kuil’. En na het parcours te hebben verkend was me helemaal duidelijk waarom. De kuil is onwijs groot, zwaar, mul en was twee maal in het parcours opgenomen. De kuil kan je breken… Of maken, want de aanmoediging in de kuil is gigantisch. Wat een toffe ervaring!

blog2

We stonden met een ontzettend groot internationaal deelnemersveld aan de start. Helaas mocht ik me deze keer weer pas als een van de laatste dames opstellen. Ik stond op ongeveer de zesde startrij maar had een goede plaats kunnen uitzoeken. Ik wist dat de start erg belangrijk zou zijn en deed er alles aan om zo snel mogelijk weg te komen toen het startschot viel. Door het midden van het peloton kon ik snel naar voren komen en al snel lag ik rond de 15e positie. Toen we de kuil in draaiden vielen er verschillende meiden al voordat de afdaling begon, en dat scheelde weer wat plaatsen voor mij. In de afdaling gingen er vervolgens ook nog twee dames onderuit waarna ik een top-10 positie kon innemen. Ik voelde me sterk ondanks de zware stukken die we (omhoog!) moesten lopen. Na ongeveer drie rondes zakte ik een paar plaatsen terug een 12e plaats. Na drie rondes te hebben gefietst begon ik meer moeite te krijgen met het lopen . Vooral de kuil brak me echt op. Maar daarentegen was de aanmoediging in de kuil zo luid dat het een hoop pijn goed maakte.

blog1

In de vierde ronde maakte ik een stomme fout waarna ik onderuit ging. Dit scheelde me wat plaatsen waarna ik rond de 15e positie kwam te rijden. Die plaats kon ik lang volhouden maar moest in de laatste ronde toch nog 1 plekje zakken. Uiteindelijk ben ik gefinisht op de 16e plaats waar ik best tevreden mee ben. Er is nog zoveel te leren en ik moet nog veel ervaring op doen, maar dat is iets waar ik dit seizoen flink aan zal werken. Het gevoel is er, op naar meer!

Mijn volgende wedstrijd is zondag in Hoorn. Daar zal ik de Rabotop mountainbikewedstrijd meerijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>