Texel tips met kids #5: de Kinderboerderij

Nu het op Texel winter is zijn er natuurlijk iets minder uitstapjes dan in de zomer. Maar één van onze favorieten in winter én zomer is toch wel een bezoekje aan de kinderboerderij. De kinderboerderij heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose doorstaan en ziet er inmiddels weer ontzettend gezellig uit. Er zijn geitjes, schapen, vogeltjes, duiven, eenden, ganzen, konijntjes en cavia’s. Er zijn geen grote dieren, maar de kindjes kijken hun ogen uit bij de dieren die er wel zijn. De eendenvijver blijft bij ons favoriet, maar ook de kleine zangvogels zijn geweldig om naar de kijken en naar te luisteren natuurlijk.

kindb7

kindb1

Samen met Wolf en haar nichtje Pippa gingen we vorige week naar de Kinderboerderij. De Kinderboerderij is op zo’n 10 minuten lopen van het centrum en heel vermakelijk voor de kids. Pippa en Wolf konden geen genoeg krijgen van de konijnen en cavia’s die precies op ooghoogte van de meiden staan. De meiden voerden de cavia’s en konijnen wat gras en konden hun lol niet op!

kindb3

kindb2

Helaas begon het te regenen en te hagelen waardoor wij niet zo lang konden blijven. Wat de meiden betrof konden we zeker nog langer blijven, want zij renden direct weg toen ik voorstelde om te gaan haha!

kindb5

kindb6

Heb je ook zin gekregen om de Kinderboerderij te gaan bezoeken? Het is zeker een aanrader! Voor meer foto’s en informatie over de Kinderboerderij kun je terecht op hun website. Veel plezier :)

Bekijk hier de andere Texel tips:

• Zelfpluktuin Texel
De Bontebelevenis
Overzicht Texel tips met kids
Overzicht algemene Texel tips

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>