Trek World / Benelux dealer dag!

Zondag stond er een uitstapje naar de Trek World Benelux dealerdag in Harderwijk op de kalender. Een dag gevuld met een heleboel (+200!) mooie nieuwe Trek fietsen, interessante presentaties, leuke muziek en niet te vergeten: veel verschillende test-fietsen. In de expositieruimte stonden de nieuwste fietsen uitgestald; stadsfietsen, e-bikes, mountainbikes, cyclo’s racefietsen en meer. Er was zelfs een speciale Women afdeling. En noteer het in je agenda, op zaterdag 20 augustus wordt deze dag nog eens herhaald voor de consument tijdens de Trek World / Benelux consumentendag. Tijdens de consumentendag wordt er ook  een tocht georganiseerd onder begeleiding van Frank Schleck & Marijn de Vries.

_DCS5011 copy

_DCS4937 copy

Nieuwe collecties

Ontzettend leuk om de allernieuwste Trek & Bontrager collecties te bekijken. Natuurlijk ging mijn aandacht op fiets-gebied vooral naar de mountainbikes, racefietsen en cyclo’s. Maar ook de nieuwe dames kledinglijn van Bontrager is heel gaaf geworden. Ik kan niet kiezen wat mijn favorieten zijn: de gebloemde jersey of de zwart met roze jersey.. De gehele lijn is erg vernieuwend: een combinatie van vintage en een strak design.

2_DCS4962 copy

Mijn favoriete MTB’s

Buiten stonden alle testfietsen uitgestald. De fietsen mochten getest worden over één van de parcours over het terrein. Er was zelfs een mountainbike parcours van wel 2 kilometer aangelegd! Ik heb verschillende testritjes gemaakt op de MTB damesmodellen Procaliber 9.7 en de Top Fuel 9.8. Over beide fietsen ben ik erg te spreken. Lichtgewicht, stijf en snel. De fiets is ontworpen voor dames en dat zie je bijvoorbeeld aan bovenbuis met iets meer sloping dan de normale Procaliber. Daarnaast is de kleur is ook nog eens erg mooi, namelijk pastelblauw!

_DCS5022 copy_DCS5005 copy

Accessoires

Opvallende nieuwe accessoires waren de nieuwe helmen uitgerust met MIPS systeem. MIPS staat voor: Multi-directional Impact Protection System Mips is een technologie uit Zweden die de impact van de schok absorbeert door een soort schaal aan de binnenkant van de helm. Helmen uitgerust met MIPS herken je altijd aan het opvallende MIPS logo. Daarnaast testte ik ook het Bontrager dameszadel ‘Ajna’. Een ontzettend prettig en comfortabel zadel, zeker een goede vervanger voor mijn huidige MTB zadel. Maar ook de vernieuwde collectie verlichting voor zowel overdag als s’avonds zal ook nog een goede aanvulling op mijn uitrusting zijn. Zowel overdag als s’avonds goed zichtbaar zijn was voor mij een eyeopener. Want waarom overdag geen verlichting aan? Daarmee wordt je zichtbaarheid in het verkeer ontzettend vergroot, juíst ook overdag! Tot op 2 kilometer wordt de verlichting al gezien. Een nieuwe verlichtingsset gaat bij mij op de wishlist!

_DCS4982 copy _DCS4956 copy

Dit weekend kun je op 20 augustus de Trek World / Benelux consumentendag bezoeken in Harderwijk. Toegang is gratis.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>