Twee fiets wedstrijden in 1 weekend

win1

Afgelopen weekend reed ik twee wedstrijden. Ik reed de laatste Texelse dorpenronde van dit seizoen, de Ronde van de Cocksdorp. Op zondag ging de Rabotop competitie van start met de mountainbike wedstrijd in Quelderduyn.

dnies

Op zaterdagavond werd de allerlaatste Dorpenronde van dit seizoen verreden. Om 18 uur begon de Ronde van De Cocksdorp voor de wedstrijdrijders. Ik stond aan de start met 15 mannen, als enige dame. Het rondje dat we reden was een snel rondje, met weinig bochten en veel lange stukken. Vanaf de start werd er hard gereden. Na ongeveer 3 rondes ontsnapte Jordy Vinke. In het peloton werd er net niet genoeg samengewerkt om hem terug te halen en dus won Jordy (heel verdiend!) de wedstrijd. Toen de laatste ronde in was gegaan begon iedereen in het peloton naar elkaar te kijken. Vlak voor de laatste ronde werd er gedemarreerd waarna er in de laatste bocht bijna een valpartij was. Ik zat hier vlak achter en kon hierdoor net niet goed meekomen in de sprint. Ik spurtte naar de 9e plaats, waar ik best tevreden mee ben.

win12

Op zondag reed ik de eerste mountainbike wedstrijd van de Rabotop competitie. Ik vond het spannend om weer eens een wedstrijd te rijden tussen de andere meiden, ik was heel benieuwd hoe mijn niveau zou zijn. Het parcours van Quelderduyn heeft ontzettend veel (nat!) gras en is daardoor best zwaar. Het waren grote rondes van zo’n 10 minuten over 3,3 km. Vanaf de start voelde ik dat mijn benen nog wel zwaar waren van de wedstrijd van de dag ervoor. Ik had het rondje niet verkend en daarom bleef ik eerst even in het tweede wiel zitten. Na een half rondje voelde mijn benen weer iets beter en lag het tempo mij iets te laag. Ik demarreerde weg uit het kopgroepje en daarna heb ik de wedstrijd in mijn eentje vervolgd. Ik haalde wat verschillende groepjes mannen in uit de categorie die iets voor de dames was gestart. Na vier rondes kreeg ik de bel voor de laatste ronde. Ik merkte dat mijn voorsprong inmiddels vrij groot was geworden en ik reed het laatste rondje rustig uit. Ik werd eerste met een grote¬†voorsprong van meer dan 5 minuten. Yay!

win23

Voor volgende week staat er een Texelse mountainbike wedstrijd op het programma. En over een kleine maand is de tweede wedstrijd van de Rabotop competitie, in Enkhuizen. Ik heb er zin in!

Foto’s met dank aan Wim Lemmers & Inge Baijs

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>