Tweede plaats in Havelte

Zondag reed ik mee met de Koningscup in Havelte. De laatste keren dat ik een wedstrijd fietste in Havelte was het altijd warm, dit keer waren de weersomstandigheden ontzettend afwisselend – zon, regen, hagel, natte sneeuw.. Alles kwam voorbij – maar het parcours van Havelte bleef erg droog en mul. Jammer genoeg had ik niet genoeg tijd om het parcours te verkennen, maar van de andere meiden hoorde ik dat het een rondje zoals vanouds was en er naast een ‘kleine’ drop-off geen verrassende elementen inzaten.

0W8B0631

Dit keer werden de dames opgesteld op volgorde van het nationale MTB regelmatigheidsklassement. Hierdoor kon ik op de eerste startrij starten, waarna al snel Lizzy Witlox de leiding nam. Aangezien de nieuwelingen jongens maar 30 seconden voor ons waren gestart kwamen we al erg snel bij de nieuwelingen achterop gereden. Lizzy kon voordat we een singtrack op reden nog snel een groepje jongens inhalen, waar ik er net niet meer voorbij kwam. Lizzy maakte hier gebruik van en had al snel een gaatje. Het gat werd al snel groter maar wist mijn tweede positie te behouden. In de loop van de wedstrijd wist ik (ondanks dat de benen niet zo sterk voelden) mijn voorsprong op de nummer 3 en 4 zelfs vergroten. Ik ben erg tevreden met mijn tweede plaats!

0W8B0663 0W8B0705

Foto’s door: John Veenstra

Komende maand mei staan er geen mountainbikewedstrijden op de kalender. Ik zal me richten op een paar wegwedstrijden en op 5 juni staat de 2e wedstrijd uit de Pearl Izumi Beneluxcup op het programma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>