Wedstrijd MTB Honselersdijk

Ik reed zondag mijn 2e nationale mountainbikewedstrijd. Deze keer in Honselersdijk. Ik heb daar al een paar keer eerder een wedstrijd gefietst en wist dat het een erg leuk parcours was. Dit jaar overtrof het rondje mijn verwachtingen! Het was een erg afwisselend parcours: veel steile beklimmingen, afdalingen, veel bochten, bos, asfalt en singletrack. Echt iets voor mij.

We stonden aan de start met in totaal 23 dames. (Dit was niet zoveel aangezien er ook nog een belangrijke wedstrijd in Duitsland was) Ik stond op de laatste startrij, daardoor moest ik vanaf de start meteen gaan inhalen. Dit ging goed, ik kwam steeds meer naar voren. Het is eigenlijk vanaf de start een beetje een inhaalrace geweest. Halverwege de wedstrijd had ik een klein dipje, ik ging over de kop in een afdaling en moest weer even bijkomen. Maar gelukkig had ik snel het tempo weer te pakken. Na 75 minuten fietsten kregen we de laatste ronde. De dame voor mij en ik moesten sprinten om de 8e en 9e plaats. Ik werd 9e.

Ik ben tevreden met deze 9e plaats. In vergelijking tot de vorige wedstrijd in Norg, ben ik echt een stuk sterker gaan fietsen. Heel fijn om te zien dat het weer een stapje beter gaat. Ik ben nog lang niet terug op mijn oude niveau, maar als het zo door blijft gaan.. :)

(Foto’s met dank aan John Veenstra Sikkemtbfotos)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>