Weekendvibes – NK Streetrace & Ronde van Julianadorp

Dit weekend stond er weer een druk fietsweekend op het programma. Twee wedstrijden – een Nederlands Kampioenschap Streetrace en een wielerwedstrijd – de 1 in Oldebroek en de ander in Julianadorp. Aangezien het Nederlands Kampioenschap pas s’avonds van start ging verbleven wij met de kindjes in de Stayokay in Haarlem om daarna door te gaan naar Julianadorp. Druk maar zo gezellig!

wv1wv6

^ Linkerfoto: Harold Meerveld

Zaterdag kwamen wij aan in Oldebroek waar een geweldig spectaculair parcours was uitgezet. Nog nooit eerder reed ik een streetrace en ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten. Na parcours verkend te hebben was ik ontzettend verrast door het uitdagende parcours. Veel snelle (asfalt) stukken afgewisseld met technische secties zoals de 2 houten bruggen, een lastige kombocht, passages door aanhangers en veel lastige heuveltjes. Hoewel ik erg moest wennen aan de afwisseling van hoge snelheid en technische passages had ik veel zin om van start te staan.

14195462_10210054316492865_2799750466039069601_o

 ^ Foto: Harold Meerveld

Vanaf te start ontstond al snel een groepje met Laura, Kiki, Annemarie, Manon en ik. De eerste rondes bleef ik iets afwachtend rijden, ik wilde mezelf niet te erg opblazen in het eerste gedeelte van de race. Met nog zo’n 6 rondes te gaan merkte ik dat het groepje uiteen was gevallen en alleen Annemarie, Manon en ik nog over waren. Even reden Annemarie en ik samen maar Manon kon al snel weer aansluiten. De wedstrijd liep uit op een sprint, ik schakelde mis en kon dit foutje niet meer goed maken en finishte op de 2e plaats achter Annemarie Worst. Het was een leuke race en ik ben ontzettend tevreden over deze 2e plaats! Na een leuke huldiging; samen met Jukka & Wolf het podium op, vertrokken wij al snel richting Haarlem. Op naar de volgende race..

wv3

Voordat mijn wielerkoers in Julianadorp begon gingen wij eerst nog even de stad in. Samen met de kindjes carrotcake eten bij Anne & Max in Alkmaar. Even familytime tussen de races door :) Na de koffie/thee en een H&M’tje gescoord te hebben gingen wij snel door richting Julianadorp. Precies op tijd arriveerden wij bij de ‘thuiswedstrijd’ van de Forte-Dok dames, het team waarvoor ik vandaag uitkwam.

wv4

Vanaf de start werd er gelijk tempo gemaakt en al snel zag ik dat ik een klein gat had op het peloton. Samen met een andere dame had ik een kleine voorsprong op het peloton. Al snel was het me duidelijk dat ik sterker was en daarom reed ik ook weg van mijn mede-vluchtster. De wedstrijd was nog langer dan ik dacht, net zoals mijn benen die zwaarder voelde dan ik had gehoopt.. Afzien maar een solo win in de Ronde van Julianadorp! Een mooie afsluiter van het weekend!

14202560_564950570368176_3486923362985890262_n

De volgende wedstrijd in op 17 september, de ploegentijdrit en afsluitende wedstrijd van de Vrouwenwielrennen.nl competitie. De dag erna gaat de Rabotop competitie van start met een mountainbikewedstrijd op het parcours van HRTC DOK. Ik heb er zin in!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>