Wereldbeker Bogense in Denemarken

23674838_1632546860101532_8222770574422333695_o

Dit weekend reed ik mijn allereerste Wereldbeker veldrijden! Ik ging van start in het Deense kustplaatsje Bogense waar een uitzonderlijk parcours was uitgezet. Veel rechte stukken stukken afgewisseld met een steile dijk welke niet gefietst kon worden. Het technische gedeelte zat in deze dijk welke dus helaas niet te fietsen was, verder zaten er amper technische stukken in. Niet helemaal een parcours voor mij, er moest veel gelopen worden. Maar het parcours was wel op een hele toffe plek: aan de haven. En dit werd mijn eerste Wereldbeker, dus ik stond vol moraal (en heel veel zenuwen) aan de start!

Eerste Wereldbeker in Bogense

Aangezien Bogense mijn eerste Wereldbeker was stond ik toch met veel meer zenuwen aan de start dan gewoonlijk. Een Wereldbeker heeft natuurlijk wel iets extra’s en een eerste Wereldbeker al helemaal. Om 13.03 u zou ik van start gaan. Mijn start was zoals ik al had verwacht vanaf bijna de laatste startrij. Toen om 3 minuten over 1 het startschot klonk kon ik snel wegkomen. Ik had een goede start en kon gelijk veel dames inhalen. Bij de dijk aangekomen gingen er gelijk verschillende dames onderuit waarna er veel opstopping ontstond. Ik kwam in een groepje te rijden, waarna ik steeds weer op kon schuiven naar het volgende groepje. Dit lukte verschillende keren maar met nog 2 rondes te gaan zat ik er een beetje doorheen. Normaal gesproken heb ik hier geen last van, maar er stond onwijs veel wind en om steeds van groepje naar groepje te rijden was erg zwaar. Deze laatste 2 rondes probeerde ik steeds mijn plaats te behouden maar ik was echt aan het afzien.

23659650_10211636514480997_6580624818979708540_n

Finish!

Uiteindelijk ben ik na een zware wedstrijd op de 25e plaats gefinisht. Dit is een mooie klassering voor mijn eerste Wereldbeker, maar.. Eigenlijk had ik gehoopt op een top-20 klassering en hier viel ik net naast. Deze Wereldbeker was een ontzettend leerzame ervaring en alle indrukken, nieuwe gezichten en belevingen zullen mij weer helpen in mijn volgende wedstrijden. Ik kan niet wachten.

Up next:

Komend weekend is er weer een Wereldbeker, in Zeven (Duitsland) dit keer. Hier zal ik niet aan de start staan en ook niet tijdens de DVV Troffee in Hamme. Zoals je in mijn kalender kunt zien is mijn volgende wedstrijd in Hasselt op 2 december. Stay tuned!

Foto 1: Ludo Nagels | Foto 2: Marc van Est

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>