Wereldbeker Namur & Heusden Zolder

48994281_10212946916923477_2201703980864634880_n

De eindjaarsdrukte is aangebroken in het veldrijden en ik heb deze afgetrapt met 2 Wereldbekers in België. De eerste Wereldbeker stond zondag op het programma in het Franstalige Namur. Dit zware parcours kende ik (zoals de meeste Wereldbekers) alleen van televisie en ik was erg benieuwd. En naar het parcours van Heusden-Zolder keek ik al eventjes uit, want dit leek mij een erg leuke omloop. Maar eerst even terug naar Namur..

Wereldbeker Namur

Afgelopen week was ik weer een aantal plekjes gestegen in de UCI-ranking en daarom kon ik tijdens de Wereldbeker op de tweede startrij plaatsnemen. De start was bergop en ik kon gelijk goed meekomen naar voren. Al snel kon ik zelfs de koppositie innemen richting de finish maar daarna maakte ik in een afdaling een foutje waarna ik weer kon aansluiten bij de kopgroep. In de afdaling kwam ik iets te kort en hier moest ik soms een plaatsje laten liggen. Na een ontzettend zware wedstrijd kwam ik al 7e over de finish. Ik ben erg blij om op dit lastige parcours zo’n mooie uitslag te rijden!

Wereldbeker Heusden-Zolder

De Wereldbeker van Heusden-Zolder leek me een omloop die mij goed zou liggen: snel, kleine hoogteverschillen en technische passages. Na de parcours verkenning was ik dan ook erg enthousiast! Mijn start was goed en een valpartij kon ik precies ontwijken. Vervolgens maakte ik een klassieke fout, ik reed per ongeluk de materiaalpost in. Ai. Fietswissel en weer doorgaan, maar een flink aantal plekken naar achteren. Ik moest me weer even herpakken en dit lukte me niet zo snel. Mijn benen voelden dan ook niet super en dat zou deze wedstrijd niet beter worden. Op een 12e plaats kwam ik de finish over en dit was niet waarop ik gehoopt had. Snel weer verder, want er staan nog genoeg crossen op het programma de komende dagen.

49384593_10217515553098394_6077213659656880128_o

Foto 2: Dieter Debu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>