Wereldkampioen wielrennen amateurs/masters

Gisteren ben ik Wereldkampioen wielrennen bij de amateurs/masters geworden! Hoe gaaf! (Ontzettend bedankt voor alle leuke reacties! Zoveeel & zooo leuk!)  We vertrokken vrijdagmiddag richting Heks in Belgie, om daar het weekend voor het WK door te brengen in een heus kasteel. Zondag stond ik aan de start in Sint-Truiden, een glooiend plaatsje in Vlaams België. Uitzonderlijk voor die streek waaide het gisteren best stevig, waardoor we de meeste vlakke stukken uit het parcours tegenwind hadden. We reden een uitdagende omloop van zo’n 6 kilometer met verschillende heuvels en snelle afdalingen. Ik werd bijgestaan door het support van Jukka en Wolf, maar natuurlijk ook Sjoerd en toevallig waren ook mijn schoonouders in de buurt! Super leuk om zoveel familie langs het parcours te hebben tijdens zo’n grote wedstrijd.

heks5    heks1

Vanaf de start werd er afwachtend gereden, waardoor het tempo niet heel hoog lag. Iedereen keek naar elkaar en daardoor werden de verschillende ontsnappingen ook steeds weer teruggehaald. Na zo’n 2 rondes koers reed ik aan kop en zag ik dat we samen met een groepje van zo’n 10 rensters een voorsprong van zo’n 8 seconden hadden op het peloton. Helaas wilde de andere dames niet meewerken om deze voorsprong te behouden, waarna ik toch ook maar mijn benen spaarde. Ik besloot dat als ik weg zou willen rijden uit het peloton, dat het in mijn eentje zou moeten zijn. Ik gokte het op de laatste ronde op dezelfde plek als ik al eerder had gedaan.

wereldkampioenschapheks3 heks4

Met nog 2 rondes te gaan viel een renster aan bij de meest pittige klim vlak na start/finish. Ik kon gelijk meekomen en halverwege de beklimming kon ik haar passeren. Naast mij hoorde ik de kindjes en Sjoerd aanmoedigen, en dit geeft natuurlijk extra power! Ik zag dat we een voorsprong hadden op het peloton en trok door tot bovenop de heuvel. De renster achter mij hielt mijn wiel niet en bovenop de heuvel zag ik dat zij had gelost. Ik ben zo hard mogelijk gaan rijden en heb die ronde pas weer op de eerst volgende heuvel achter mij gekeken. Er was niemand te bekennen! Mijn benen liepen aardig vol, met alle klimmetjes en weinig herstelpunten. Maar de aanmoediging was perfect en met nog 1 ronde te gaan was er nog steeds niemand achter mij te zien. Waarschijnlijk waren de dames nog net zo naar elkaar aan het kijken als tijdens de rest van de wedstrijd.. Met 1 minuut en 15 seconden voorsprong kwam ik over de finish! De nieuwe Wereldkampioene wielrennen bij de amateurs/masters! Megaaaaa tof!

blog1P8079615

Fotocredits – hierboven: Patrick Roman – Overige foto’s met watermerk: Roland Pipeleers

De ceremonie was heel snel na de finish. Samen met de kindjes liep ik rustig die kant op om te kijken hoe laat de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Daar aangekomen werd ik gelijk omgeroepen, de uitreiking was net begonnen! Samen met de kindjes klom ik op de hoogste trede en namen wij de prijzen in ontvangst. Ik kreeg de regenboogtrui aan en het Wilhelmus werd gespeeld. Wat een toffe ervaring en mooie solo overwinning was dit. En wat die regenboogtrui betreft.. Voor de rest van mijn leven mag ik gewoon een regenboog randje om mijn wielertenue dragen. En voor dit jaar ook om mijn borst. Hoe super vet!

heks6

De volgende wielerwedstrijd is de Ronde van Heerhugowaard, het Nederlands Kampioenschap criterium. Zie voor mijn gehele wedstrijdschema het kopje ‘Kalender & uitslagen‘.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>