Winnares Beneluxcup en een 2e plaats in Sittard

denies1

Gisteren ben ik winnares van de MTB Beneluxcup elite/u23 geworden. In de finale wedstrijd in Sittard was gisteren de Schotse Isla Short mij net te snel af, maar het eindklassement had ik in de pocket! Ik ben ontzettend blij dat ik het mountainbikeseizoen op zo’n mooie manier kan afsluiten. Na deze eindoverwinning in de Beneluxcup en een 2e plaats in de C1 finale wedstrijd in Sittard kijk ik erg tevreden terug op mijn afgelopen weekend (en seizoen!).

C1 wedstrijd

Alle wedstrijden uit de Beneluxcup waren C2 wedstrijden, maar deze laatste finalewedstrijd in Sittard was een C1 wedstrijd. Dit is na ‘Horse Class’ de hoogste wedstrijdcategorie mountainbiken. Vorig jaar reed ik een goede wedstrijd in Sittard en ik had dit jaar dan ook veel zin om hier te rijden. Ik stond aan de start met meiden uit de Benelux maar ook uit Schotland. De hoogtemeters en het zware parcours zorgde ervoor dat het een zware wedstrijd werd.

Finale

Deze finalewedstrijd in Sittard zou ik in principe moeten uitrijden om het eindklassement te winnen. Ik wilde deze wedstrijd dus niet teveel risico nemen, maar ging voluit deze wedstrijd in. De start was namelijk bergop en de Schotse Isla trok meteen hard door bergop. Zij ging dan ook als eerste het bos in maar al snel kon ik haar passeren. In de zandbak die volgde ging zij over de kop en kreeg ik gezelschap van Lotte. Samen reden we een aantal rondes maar ik merkte dat ze er doorheen kwam te zitten. Nadat ik een paar keer mijn tempo versnelde ontstond er al snel een gaatje. De laatste 2 rondes reed ik met een mooie voorsprong op kop, maar in de laatste ronde kreeg ik flinke kramp. Dit zorgde ervoor dat ik mijn tempo iets moest verminderen en in een van de laatste secties kwam ineens – vanuit het niets – de nummer 3 mij voorbij. De Schotse reed op hoog tempo en mijn de kramp in mijn been kon ik niet aanpikken. Met een klein verschil won zij de race en werd ik 2e. In de eerste instantie was dit natuurlijk balen, ik was namelijk heel dichtbij de overwinning! Maar uiteindelijk ben ik blij met mijn 2e klassering die meer dan genoeg was om het eindklassement te winnen.

End of season

Voor mij is het nu end of season. Maar geen rust voor mij, want ik zal nu gelijk doorgaan in het crossseizoen. Vanaf oktober barst de cross namelijk los! Het is een erg leuke afwisseling op het mountainbiken, en ik kan niet wachten tot ik weer mag crossen! Mijn wedstrijdkalender voor dit winterseizoen lees je vanaf morgen op mijn blog onder het kopje kalender.

Foto: Erik van den Boogert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>