Winnares in Scheldecross en 2 plaats in SP Zonhoven!

16-12-2018: Wielrennen: Superprestige: Zonhoven: Denise Betsema; Sanne Cant

Afgelopen weekend stond er weer een dubbel wedstrijd weekend op het programma. En wat voor een! Twee van mijn favoriete crossen: De Scheldecross in Antwerpen en Superprestige in Zonhoven. Dit weekend resulteerde in heus een ‘1-2tje’. Op zaterdag won ik  in Antwerpen en op zondag dook ik naar een 2e plaats in de Kuil van Zonhoven. Het was weer een top weekend!

DVV Troffee Antwerpen: De Scheldecross

Vorig jaar stond ik ook al aan de start aan het Sint-Anna strand in Antwerpen. Ik kende het parcours: zand, snelheid en korte klimmetjes staan hierin centraal. Een afwisselend parcours waar ik al eventjes naar uit keek. Mijn start was niet goed maar ik kon dit al heel snel goedmaken en bij de kopgroep aansluiten. Samen met Loes Sels kwam ik aan de kop van de wedstrijd te rijden waarna ik na 1 ronde de leiding kon nemen. Met een voorsprong van zo’n 15 seconden op de nummer twee reed ik de hele wedstrijd op de koppositie. De voorsprong liep soms weer iets uit, en dan weer iets terug. Het bleef op deze manier de hele wedstrijd spannend en ik was dan ook ontzettend blij om met voorsprong als eerste over de finish te komen! Na de cross zijn wij vertrokken naar een heel toffe B&B waarna er zondag weer een belangrijke wedstrijd op het programma stond: De Superprestige Zonhoven!

Superprestige Zonhoven

De kuil van Zonhoven was ik al 2 keer eerder ingedoken de afgelopen jaren, dus ik wist dus goed wat me te wachten stond. Een lastige kuil en een zwaar parcours! Maar ik keek erg uit naar deze wedstrijd, want ik hou ervan om door het zand te rijden. Toen wij s’morgens wakker werden en uit het raam keken bleek het alleen wel dat het een andere wedstrijd zou worden dan de voorgaande jaren. Het had gesneeuwd! Dit resulteerde in een vrij nat parcours en lastig zand in de kuil. Alsnog stond ik met veel moraal aan de start en begon aan mijn race. Gelijk de eerste ronde kon ik in de tweede looppassage omhoog door de kuil opschuiven naar de derde positie. Vervolgens ontstond er al snel een kopgroepje van 4 rensters. In de kuil kwam Nikki Brammeier ten val en bleven wij over met zijn drieen. Er werd steeds druk gezet maar het groepje bleef lang compleet. In de laatste ronde kwam ik samen te rijden met Sanne en moest haar door twee stomme fouten laten gaan. Ik probeerde mijn foutjes nog goed te maken maar Sanne was hem gevlogen! Ik volgde op 10 seconden op een tweede plaats, een mooie podiumplek. Ik kijk terug op een topweekend!

16-12-2018: Wielrennen: Superprestige: Zonhoven: Denise Betsema

16-12-2018: Wielrennen: Superprestige: Zonhoven: Denise Betsema

Foto 1: CyclingpicturesNL Foto 2: Bart Hazen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>