Winter: welke fietskleding trek je aan?

winter fietskleding

Het was vandaag weer een echte winterdag. Sneeuw, harde wind en wat was het koud! Maar toch stond er weer een training voor mij op het programma. Ik vind niets fijner dan buiten sporten, maar ik heb het ook niet graag koud. Ik trok mijn dikke winterkleding aan en vertrok voor een anderhalf uur durende fietstocht de kou in. Maar wat trek je dan aan?

Wanneer je de juiste fietskleding draagt zul je het niet snel koud krijgen. Zelf trek ik liever iets teveel aan, dan dat ik te weinig aan heb. Halverwege kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om nog iets uit te trekken. Maar dat was vandaag niet het geval! Mijn aller warmste winterkleding trok ik uit de kast, en goed ingepakt vertrok ik voor mijn training de kou in.

6: Eerst trok ik mijn Bontrager B2 dames baselayer aan, ofwel ondershirt. Een warm shirt met lange mouwen die mij warm houdt maar ook luchtig genoeg is om zweet af te voeren. Een goede baselayer is erg belangrijk, want wanneer deze niet genoeg ademt zul je het alsnog koud krijgen.

5: In de winter is een warme winterbroek echt een musthave. Ik gebruik altijd een lange broek met zeem, maar je kun er ook voor kiezen om een lange broek zonder zeem over je korte broek te trekken. Mijn voorkeur gaat naar een winterbroek, want deze zijn een stukje warmer.

1: Over de baselayer trok ik een jersey lange mouw aan. Een comfortabel en niet al te stijf shirt met lange mouwen was mijn tweede boven laagje vandaag.

10: Merino wollen sokken zijn heerlijk voor de winter. Warm en ademend is de perfecte combinatie om warme voeten te houden. Deze MAAP sokken staan hoog op mijn lijstje.

4: Dit jacket van Bontrager is mijn absolute favoriet van dit seizoen. Een super warm, zacht en bovenal comfortabel fietsjasje waarin je ook nog eens opvalt in het verkeer. Deze Bontrager Meraj Halo S1 Softshell komt uit de damescollectie en is zijn geld meer dan waard. Veilig én super comfy! Je hebt hem trouwens ook in heren uitvoering.

7 & 8: S’winters ga ik niet de deur uit zonder mijn Buff wear (zie hier!). Een bandana voor warme oren en een fijne nekwarmer om geen koude nek te krijgen. De musthave voor de winter!

6: Oakley Radar EV, een pareltje om te zien.. Maar ook om door te kijken! Teambuilding Texel

9: Winterschoenen zijn even een investering.. Maar hiermee heb je nooit meer koude voeten en ze gaan ook nog eens jarén mee. Ik kan niet meer zonder!

2: Bontrager Velocis S2 Softshell tweevinger fietshandschoenen zijn de ideale oplossing voor koude handen. Ze zijn volledig winddicht, maar je vingers hebben wel genoeg bewegingsvrijheid. Hierdoor zijn koude handen uitgesloten! De oplossing voor een koukleum als ik.

fietskleding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>