Texel tips #4: Zelfpluktuin Texel

Afgelopen week ging ik samen met de Jukka en zijn zusje Wolf naar de Zelfpluktuin op Texel op Texel. In de Zelfpluktuin kun je aardbeien, bessen en bloemen plukken. Met veel hulp van de kindjes vulden wij twee bakken met aardbeien en witte besjes. De aardbeien uit de Zelfpluktuin zijn zo onwijs lekker, ze zijn zoet en erg vol van smaak. Tijdens het plukken werd er soms stiekem van de aardbeien en besjes gesnoept. Naast het fruit kun je verse groenten plukken en ook een bosje bloemen. Maar aangezien wij midden in de verbouwing zitten nam ik deze keer geen bloemen mee. Maar bekijk hier mijn bosje van vorig jaar en van 2 jaar geleden.

zelfpluktuin1

zelfpluktuin4

Na het plukken kocht ik voor de kindjes een heel erg lekker ambachtelijk ijsje. Er is van alles te koop in het winkeltje van de Zelfpluktuin en er is zowel binnen als buiten een mooi terras. Wij aten de ijsjes buiten op. Voor de kinderen is er een grote zandbak met graafmachines en dit vonden Jukka en Wolf natuurlijk heel erg leuk. Verder keken de kindjes hun ogen uit toen we bij het kippenhok en het konijnenhok een kijkje namen. In het grote konijnenhok zaten onwijs veel nieuwsgierige witte konijntjes.

zelfpluktuin6

zelfpluktuin2

zelfpluktuin3

Terwijl wij bij het kippenhok stonden te kijken hoorden we een stukje verder een luid gekwaak van de kikkers. We liepen een bruggetje over en namen een kijkje in de sloot die vol wel heel luidruchtige kikkers zat. De kindjes keken hun ogen uit! Zoveel kikkers en zoveel gekwaak!

zelfpluktuin7

zelfpluktuin8

Ik vind de Zelfpluktuin 1 van de leukste uitstapjes met kids op het eiland. De Zelfpluktuin is prachtig en alles wat er te plukken is, is ook nog eens onwijs lekker en erg gezond. Wij komen bijna er wekelijks een bakje aardbeien plukken. Ze zijn namelijk zoveel lekkerder dan uit de winkel! Ben je benieuwd naar meer Texel tips? Neem dan hier even een kijkje.

Fijne zondag!

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>